Schedule

Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Tuesday | Wednesday | Thursday

Tuesday, 28 August 2007

Time Morgan Stanley Audimax Room 1 Room 2 Lab 1 Lab 2
08:15 ‎Venue opens, registration‎ (45 min)
09:00 ‎Opening Ceremony & announcement of next YAPC::Europe‎ (15 min)
09:15 ‎Hackathon Presentations‎ (10 min)
09:25 José Castro (‎cog‎) - ‎How to get the most out of a YAPC‎ (20 min, ) [Keynotes]
09:45 Larry Wall (‎TimToady‎) - ‎Keynote‎ (60 min, ) [Keynotes]
10:45 ‎Coffee Break‎ (15 min)
11:00 Matt S Trout (‎mst‎) - ‎B::Confused‎ (20 min, ) [Social] Smylers - ‎When MySQL Bites: Quirks to Watch Out For‎ (20 min, ) [DB] Jan Henning Thorsen (‎batman‎) - ‎Operator overloading - one of the magics of Perl‎ (20 min, ) [Techniques] Allison Randal - ‎Parrot Hackathon‎ (85 min, ) [Hackathons]
11:20
11:25 Juerd Waalboer - ‎Social Perl 6 - Getting the most out of your tuits‎ (20 min, ) [Social] Philip Stoev (‎Philip‎) - ‎Far Beyond DBI - parsing SQL and running your own SQL servers‎ (20 min, ) [DB] Barbie - ‎Selenium - An Introduction to Web Testing‎ (20 min, ) [Testing]
11:45
11:50 Leo Lapworth (‎Ranguard‎) - ‎Evolving architecture - make development easy and your site faster‎ (20 min, ) [Web] Anton Berezin (‎Grrrr‎) - ‎DBIx-Perlish - Bringing perlish DB handling to the unwashed masses‎ (40 min, ) [DB] Roland Giersig - ‎Techniques for Remote System-Monitoring‎ (40 min, ) [Sysadmin]
12:10
12:15 R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎) - ‎Manage::Objects‎ (20 min, ) [Objects]
12:25
12:30
12:35 ‎Lunch‎ (60 min)
13:35 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Playing with bird guts‎ (40 min, ) [Perl6] Matt S Trout (‎mst‎) - ‎Database Haters Anonymous‎ (40 min, ) [DB] Mark Overmeer (‎markov‎) - ‎XML::Compile::SOAP‎ (40 min, ) [Web]
14:15
14:20 Greg McCarroll (‎Greg‎) - ‎28 days later‎ (40 min, ) [Social] Marcus Ramberg (‎marcus‎) - ‎Bag of tricks from Iusethis‎ (40 min, ) [Web] Mark Overmeer (‎markov‎) - ‎Log::Report, where Log::Dispatch meets Locale::TextDomain‎ (40 min, ) [Sysadmin] John Scoles (‎byterock‎) - ‎DBI, DBD::Oracle‎ (65 min, ) [Hackathons] Allison Randal - ‎Parrot Hackathon #2‎ (65 min, ) [Hackathons]
15:00
15:05 Brian McCauley (‎Nobull‎) - ‎Usenet Gems‎ (20 min, ) [Techniques] Adam Bartosik - ‎Catalyst – refactor large apps with team and have fun!‎ (20 min, ) [Web] Paul Johnson (‎pjcj‎) - ‎Gluing a Bank Together‎ (20 min, ) [Sysadmin]
15:25 ‎Coffee Break‎ (30 min)
15:55 Nigel Hamilton - ‎Trexy Social Search - Powered by People + Perl‎ (20 min, ) [Social] JJ Allen - ‎Lightweight Ajax with OpenThought‎ (20 min, ) [Web] Gunnar Wolf (‎gwolf‎) - ‎Integrating Perl in a wider distribution: The Debian pkg-perl group‎ (20 min, ) [Sysadmin] John Scoles (‎byterock‎) - ‎DBI, DBD::Oracle (2)‎ (115 min, ) [Hackathons] Allison Randal - ‎Parrot Hackathon #2 (2)‎ (20 min, ) [Hackathons]
16:15
16:20 Flavio Glock (‎fglock‎) - ‎Adventures in Perl6‎ (20 min, ) [Perl6] Léon Brocard (‎acme‎) - ‎Scaling with memcached‎ (20 min, ) [Web]
16:40
16:45 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Parrot Update‎ (20 min, ) [Perl6] Tatsuhiko Miyagawa (‎miyagawa‎) - ‎Practical Web scraping with Web::Scraper‎ (20 min, ) [Web] David Cantrell (‎DrHyde‎) - ‎news2mail - a bi-directional Usenet/Email gateway‎ (20 min, ) [Sysadmin]
17:05
17:10 Richard Dice - ‎Finding Perl's place in the world‎ (40 min, ) [Social] Csongor Fagyal (‎fagzal‎) - ‎Raise you own PET‎ (40 min, ) [Web] Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Net::Proxy - The many ways to communicate‎ (40 min, ) [Sysadmin]
17:50

Copyright © 2003-2007 Verein 'Vienna.pm - Verein zur Förderung der Programmiersprache Perl'.
To contact the organisers send an email to vienna2007@yapceurope.org
Impressum