Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Wednesday | Thursday | Friday

Wednesday, 13 August 2008

Time Aud S.01 Aud 2.01 Aud 2.02 Room 2.07
08:30 ‎Welcome, and practical information‎ (20 min)
08:50 ‎YAPC::Europe 2009 announcement‎ (5 min)
08:55 José Castro (‎cog‎) - ‎How to get the most out of a YAPC‎ (15 min, ) [Community] 68
09:10 ‎Keynote (Larry Wall)‎ (60 min)
10:10 ‎Coffee break‎ (30 min)
10:40 Nuno Carvalho (‎smash‎) - ‎Beautiful Parrot‎ (30 min, ) [Perl6] 40 Uri Bruck - ‎Perl in Software Art‎ (30 min, ) [Miscellaneous] 18 mtm - ‎Low maintenance data integration (ETL)‎ (30 min, ) [Project] 36 Stefan Hornburg (‎racke‎) - ‎Interchange - The Open Source Online Shop Platform‎ (30 min, ) [Web] 19
11:10 ‎Break‎ (10 min)
11:20 Patrick Michaud (‎Pm‎) - ‎Rakudo: Perl 6 on Parrot‎ (30 min, ) [Perl6] 45 Philippe Bruhat (‎BooK‎) - ‎Perl (secret) operators‎ (30 min, ) [Miscellaneous] 50 Roman Parparov - ‎Computer working by itself - Beautiful, isn't it.‎ (30 min, ) [GUI] 16 Jan Henning Thorsen (‎batman‎) - ‎the web, html and all that stuff‎ (30 min, ) [Web] 9
11:50 ‎Lunch break‎ (60 min)
12:50 Patrick Michaud (‎Pm‎) - ‎Building Compilers with the Parrot Compiler Toolkit‎ (30 min, ) [Perl6] 18 Jesse Vincent - ‎Everything but the secret sauce‎ (30 min, ) [Web] 57 Paul Johnson (‎pjcj‎) - ‎Effective Code Coverage‎ (30 min, ) [Testing] 35 Mike Fragassi (‎frag‎) - ‎Perl Logging Practices‎ (30 min, ) [Devel] 17
13:20 ‎Break‎ (10 min)
13:30 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Object Orientation, The Perl 6 Way‎ (30 min, ) [Perl6] 43 Marcus Ramberg (‎marcus‎) - ‎Web Services with OAuth‎ (30 min, ) [Web] 31 Thomas Klausner (‎domm‎) - ‎CPANTS‎ (30 min, ) [Testing] 21 Wolfgang Laun - ‎Generate and Execute: A Paradigm for Perl Programs‎ (30 min, ) [Devel] 23
14:00 ‎Break‎ (10 min)
14:10 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Putting Types To Work In Perl 6‎ (30 min, ) [Perl6] 35 Matt S Trout (‎mst‎) - ‎Elegant^Elegant: Web application metaprogramming with Reaction‎ (30 min, ) [Web] 46 BinGOs - ‎Rough Guide to CPAN Testing‎ (30 min, ) [Testing] 21 Mike Astle - ‎Profiling Modules - A Survey‎ (30 min, ) [Devel] 21
14:40 ‎Coffee break‎ (30 min)
15:10 Adam Bartosik - ‎do { "TDD and refactoring" } or die "trying"‎ (30 min, ) [Project] 38 Smylers - ‎HTML 5: What's that all about?‎ (30 min, ) [Web] 39 Mark Overmeer (‎markov‎) - ‎From XML Schema to Application‎ (30 min, ) [Modules] 26 Darko Obradovic - ‎CoSAIR.org - Making of a Game AI Programming Platform‎ (30 min, ) [Miscellaneous] 11
15:40 ‎Break‎ (10 min)
15:50 Adam Kennedy (‎Alias‎) - ‎Nothing Can Possibly Go Wrong... Again‎ (30 min, ) [Project] 65 Marcus Ramberg (‎marcus‎) - ‎Building Catalyst apps on the Amazon Web Service Platform‎ (30 min, ) [Web] 27 Nuno Carvalho (‎smash‎) - ‎Is Your Script Fast Enough?‎ (30 min, ) [Devel] 18 Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) - ‎From an idea to CPAN‎ (30 min, ) [Testing] 12
16:20 ‎Break‎ (10 min)
16:30 R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎) - ‎Lightning Talks, part 1‎ (60 min, ) 95
17:30